Недеља српско-грчког пријатељства

Наредну недељу „Културног лета“ обележиће српско-грчко пријатељство. Звуке и културу грчког поднебља дочараће нам кроз своје програме гости из Патре и побратимског Лавриа.

Недељу српско-грчког пријатељства отвориће у понедељак, 30. јула, у сали Дома културе пријатељи из Патре. Током двочасовног програма, који почиње у 20 сати, представиће се КУД „Света Софија“ и Филхармонијски оркестар из Патре.

У уторак, 31. јула, у 19 сати у галеријама Центра за културу и уметност биће отворене две изложбе мајстора фотографије Хаџи Миодрага Миладиновића. Једну изложбу чини циклус фотографија које је Миладиновић направио приликом посете Хиландару и Светој гори, а  на другој, под називом „Пут кроз историју Грчке“, објектив фото апарата ће нас одвести до Акропоља, Микене, Зејтинлика, Метеора… Реч је о изложбама црно-белих фотографија.

– Петак и субота резервисани су за домаће садржаје. У петак, 3. августа, ћемо заједно са нашим најмлађим суграђанима и глумицом Јеленом Стајковац закорачити у ‘Свет бајки’. Субота вече је резервисана за целовечерњи концерт оркестра ГКУД ‘Алексинац’ , модну ревију и изложбу домаће радиности  УГ ‘Радиност’ и приказ витешког мачевања Витешког удружења ‘Лазареви змајеви’ из Крушевца – рекла нам је директорка Градског позоришта „Театар 91“, Милена Рашић.

Музика је отворила, музика ће и затворити недељу српско-грчког пријатељства. У недељу, 5. августа, концерт ће одржати „Оркестар младих општине Лаврио“ под управом Ефтихиса Зарба.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six + 5 =