smotra

Na sutrašnjoj smotri osam ansambala

Tradicionalna Smotra horova, orkestara i kamernih ansambala u organizaciji Muzičke škole „Vladimir Đorđević” i Centra za kulturu i umetnost, a pod pokroviteljstvom Skupštine opštine, biće održana sutra (petak, 20. april) u velikoj sali Doma kulture.

Ovo je jedanaesta smotra po redu od kako je nakon duže pauze ova manifestacija ponovo obnovljena sa ciljem širenja i negovanja muzičke kulture kod dece, ali i da nastavi tradiciju nekadašnjih smotri koje su tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, bile značajan muzički događaj u našem gradu.

‒ Ove godine učestvuje osam ansambala. Čućemo hor Predškolske ustanove ‘Lane’, hor i orkestar muzičke škole, domaćina, imaćemo i dva sastava iz škole ‘Ljupče Nikolić’, hor iz Aleksinačke gimnazije, Omladinski hor Centra za kulturu i umetnost, i naravno, tu je i Aleksinački amaterski hor ‘Šumatovac’ koji redovno učestvuje na smotrama – kaže direktor Muzičke škole „Vladimir Đorđević” Marko Jelenić uz napomenu da je Aleksinac jedan od retkih gradova koji ima dugu tradiciju u ovoj oblasti.

Smotra počinje u 13 sati, a ulaz je slobodan.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fourteen − 9 =