smotra

На сутрашњој смотри осам ансамбала

Традиционална Смотра хорова, оркестара и камерних ансамбала у организацији Музичке школе „Владимир Ђорђевић” и Центра за културу и уметност, а под покровитељством Скупштине општине, биће одржана сутра (петак, 20. април) у великој сали Дома културе.

Ово је једанаеста смотра по реду од како је након дуже паузе ова манифестација поново обновљена са циљем ширења и неговања музичке културе код деце, али и да настави традицију некадашњих смотри које су током седамдесетих и осамдесетих година прошлог века, биле значајан музички догађај у нашем граду.

‒ Ове године учествује осам ансамбала. Чућемо хор Предшколске установе ‘Лане’, хор и оркестар музичке школе, домаћина, имаћемо и два састава из школе ‘Љупче Николић’, хор из Алексиначке гимназије, Омладински хор Центра за културу и уметност, и наравно, ту је и Алексиначки аматерски хор ‘Шуматовац’ који редовно учествује на смотрама – каже директор Музичке школе „Владимир Ђорђевић” Марко Јеленић уз напомену да је Алексинац један од ретких градова који има дугу традицију у овој области.

Смотра почиње у 13 сати, а улаз је слободан.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × four =