Pesnički susreti

На „Песничким сусретима” и аутори из иностранства

Традиционални „Песнички сусрети”, које већ скоро 15 година организује Књижевни клуб „Велимир Рајић”, биће одржани сутра у великој сали Дома културе. И ове године поред песника из Србије, односно из оних градова у којима је активна књижевна делатност, очекују се и долазак гостију из иностранства чиме овај „песнички самит” у Алексинцу прераста у међународну манифестацију.

Pesnički susreti
Александра Павловић, председница Књижевног клуба „Велимир Рајић”

‒ На овом својеврсном празнику поезије биће додељено укупно седам награда жирија у различитим категоријама. Жири ће, између осталог, оцењивати најбољу традиционалну песму, најбољу оригиналну песму, песму над песмама као и најбољег стихотворца, што се форме тиче, а по традицији, биће додељена и награда публике – каже председница клуба Александра Павловић.

 

Овом приликом биће додељене и награде са књижевног конкурса алексиначког књижевног клуба. У категорији на слободну тему награђена су три песника, а у категорији на задату тему „У мени опет васкрсава оно што не знам шта је, ал’ знам шта ће бити” аутору најбоље песме биће уручена повеља „Велимир Рајић”. На конкурс је пристигло 337 радова, од тога 255 на слободну тему.
„Песнички сусрети” почињу у 17 сати.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + eight =