prvi Zimski pozorišni festival za decu

Најбољи „Барони ди Макарони”

Од пет такмичарских представа на првом Зимском позоришном фестивалу за децу укупно шест награда поделиле су три представе.
prvi Zimski pozorišni festival za decu Награда за најбољу режију и представу у целини додељена је Ољи Ђорђевић за представу „Барони ди Макарони”. Овај комад у продукцији позоришта „Пинокио” из Новог Београда, који је игран треће такмичарске вечери, однео је још две награде. По одлуци жирија, најбољу епизодну улогу на фестивалу имала је Жељка Мандић за улогу Грофа Песта, а глумцем фестивала проглашен је Алекса Илић за улогу Кнеза Жана де Мајонеза.

Представа „Аладин” Крушевачког позоришта са овог фестивала однела је две награде, за најбољу сценографију и костимографију. Прва је додељена Зорану Лозанчићу, а друга Драгани Ђурић и Душану Станковићу.

Жири првог ЗИПО феста, у саставу Игор Бојовић (драмски писац и сценариста), Драгослав Ранђеловић (психолог и редитељ) и Срђан Стојадиновић Леби (глумац), одлучио је да додели и специјалну награду за колективну игру ансамблу представе „Несрећна Кафина” у продукцији Центра за културу Ваљево и Шабачког позоришта.

Након проглашења победника, алексиначки „Театар 91” затворио је фестивал представом „Мали принц”, коју је, по чувеном тексту Антоана де Сент Егзиперија, адаптирао и режирао Драгослав Ранђеловић.

Mali princ
Из представе “Мали принц”

Поред награђених представа, током шестодневног фестивала, који је трајао од 29. јануара до 3. фебруара, публика у Алексинцу погледала је и представе „Црвенкапа и збуњени вук” Позоришта за децу Крагујевац и „Алису у земљи чуда” Народног позоришта Пирот.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 1 =