prvi Zimski pozorišni festival za decu

Najbolji „Baroni di Makaroni”

Od pet takmičarskih predstava na prvom Zimskom pozorišnom festivalu za decu ukupno šest nagrada podelile su tri predstave.
prvi Zimski pozorišni festival za decu Nagrada za najbolju režiju i predstavu u celini dodeljena je Olji Đorđević za predstavu „Baroni di Makaroni”. Ovaj komad u produkciji pozorišta „Pinokio” iz Novog Beograda, koji je igran treće takmičarske večeri, odneo je još dve nagrade. Po odluci žirija, najbolju epizodnu ulogu na festivalu imala je Željka Mandić za ulogu Grofa Pesta, a glumcem festivala proglašen je Aleksa Ilić za ulogu Kneza Žana de Majoneza.

Predstava „Aladin” Kruševačkog pozorišta sa ovog festivala odnela je dve nagrade, za najbolju scenografiju i kostimografiju. Prva je dodeljena Zoranu Lozančiću, a druga Dragani Đurić i Dušanu Stankoviću.

Žiri prvog ZIPO festa, u sastavu Igor Bojović (dramski pisac i scenarista), Dragoslav Ranđelović (psiholog i reditelj) i Srđan Stojadinović Lebi (glumac), odlučio je da dodeli i specijalnu nagradu za kolektivnu igru ansamblu predstave „Nesrećna Kafina” u produkciji Centra za kulturu Valjevo i Šabačkog pozorišta.

Nakon proglašenja pobednika, aleksinački „Teatar 91” zatvorio je festival predstavom „Mali princ”, koju je, po čuvenom tekstu Antoana de Sent Egziperija, adaptirao i režirao Dragoslav Ranđelović.

Mali princ
Iz predstave “Mali princ”

Pored nagrađenih predstava, tokom šestodnevnog festivala, koji je trajao od 29. januara do 3. februara, publika u Aleksincu pogledala je i predstave „Crvenkapa i zbunjeni vuk” Pozorišta za decu Kragujevac i „Alisu u zemlji čuda” Narodnog pozorišta Pirot.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

13 − 2 =