fizičari

Начелница округа отворила конференцију физичара

fizičari У Алексинцу је данас почела 6. Међународна конференција о настави физике у средњим школама коју, под покровитељством Скупштине општине, организује Алексиначка гимназија са партнерима. По традицији, међународни скуп физичара, који је окупио велики број учесника из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније, Словеније, Румуније, Бугарске и Француске, отворен је у свечаној сали скупштине општине.

‒ Сваки претходни скуп по нечему је био значајан и унапређивао је димензију и тежину овог окупљања физичара у нашем граду – рекао је председник општине, Ненад Станковић.

fizičari За начелницу Нишавског управног округа, Драгану Сотировски која је и званично отворила шесту конференцију, ово је важан скуп на коме ће учесници, поред размене искуства, омогућити ученицима средњих школа да лакше долазе до нових сазнања.

Обраћајући се присутним колегама, професор др Љубиша Нешић са ПМФ-а из Ниша истакао је да је ове године било највише пријављених радова и најавио неколико изабраних предавања људи који се баве дидактиком физике и методиком наставе физике и бројне радионице.

fizičari
Након свечаног отварања у скупштинској сали, прво предавање одржао је професор Горан Ђорђевић са Природно-математичког факултета у Нишу.
Поред професора са Универзитета из окружења, овогодишњем скупу физичара присуствује и 14 ученика из Србије и околних држава чији су радови одабрани као најуспешнији на конкурсу „Експериментални рад ученика средњих школа из физике”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven + 1 =