Напредак поклекао у последњој деоници

Кошаркаши Напредак ЈКП-а поражени су од нишког Константина 78:64 (21:21, 20:18, 19:15, 18:10). Сусрет је био прилично уједначен током 30 минута игре, али у последњој деоници алексиначки клуб губи прикључак за противником. Најефикаснији у Напретку био је Славиша Богавац са 14 постигнутих поена.

Сам почетак утакмице наговестио је да ће сусрет старих знанаца бити веома динамичан. Ређали су се поени на обема странама терена, с тим што је домаћи састав много боље служио шут за три поена. Прву покушај са дистанце погађа Богавац у 4. минуту утакмице и доноси свом тиму предност од 7:11. Домаћа екипа успева да се врати серијом 9:0 и напослетку, још једном тројком, изједначи резултат на крају прве деонице – 21:21.

У другој четвртини оба тима нису постигла поен пуна два минута, а потом је уследила нова серија Константина (8:0). Вукадин Петровић постиже прве поене за Напредак и то са пенала – 29:23 за Константин. Алексиначки кошаркаши узвраћају са шест везаних поена, али домаћин поново успешно одолева – 41:39 на полувремену, у корист нишког тима. Током треће деонице досуђене су по три лине грешке двојици јако битних играча Напретка, Славиши Богавцу и Николи Антонијевићу, те је тренер Раичевић био принуђен да значајно измени начин игре у наставку сусрета.

Трећа четвртина није донела ништа добро нашем тиму. У 23. минуту сусрета, Славиша Богавац је начионио фаул у нападу, што је била његова 4. лична грешка. Богавац је морао на клупу, а заменио га је Никола Прокић. У последњем минуту трећег периода искључен је због бурниог протестовања Владимир Ђорђевић, повратник у редове Константина. Било је 57:54 за домаће играче, када је на 2 секунде до краја четвртине Александар Илић (некадашњи играч алексиначког тима) постигао тројку са 3/4 терена. 60:54 у корист изабраника Марка Цветковића.

По уласку у последњи период сусрета, потпуни суноврат Напретка. Бјелак и Спасов постижу тројке за огромних 72:54, док је нашем тиму билио потребно готово пуниох пет минута да постигне поене. Напредак је током читавог меча веома слабо реаговао на протвничку игру ”из пика”, док у нападу није било ваљаног решења за веома агресивну игру кошаркаша Константина, који су имали много већи број успешних додавања (20:6) као и проценат у шуту за три поена (38% : 15%).

Обе екипе након другог кола имају учинак од једне победе и једног пораза. Напредак ће у следећем сусрету угостити Пролетер из Зрењанина, који је до сада забележио идентичан биланс.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + seventeen =