Nagrađeni i učenici Tehničke škole

U Tehničkoj školi “Prota Stevan Dimitrijević” juče su uručene nagrade najuspešnijim učesnicima likovnog i foto konkursa pod nazivom „Poštujte naša dečja prava“, koji je organizovan u okviru projekta „Unapređenje obrazovanja o dečjim pravima na teritoriji južne Srbije“. Ovaj projekat su realizovali Karitas Slovenije i Karitas Beogradske  nadbiskupije uz finansijsku pomoć Razvojne agencije Vlade Republike Slovenije.

Na dva konkursa pristigla su 2174 rada iz ukupno 65 osnovnih i srednjih škola iz južne i istočne Srbije, a ukupan nagradni fond iznosio je 320.000 dinara.

Nagrađeni učenici Tehničke škole “Prota Stevan Dimitrijević”

 Likovni konkurs bio je namenjen učenicima od  I do IV i od V do VIII razreda osnovnih škola, dok su učenici srednjih škola učestvovali u kategoriji filmovi/foto priče. Organizator je dodelio ukupno 14 nagrada. Desetoro nagrađenih učenika osnovnih škola dobilo je tablet računare, dok su srednje škole dobile vaučere za kupovinu tehnike po izboru.

– Veoma smo zadovoljni brojem i kvalitetom pristiglih radova i zadatak žirija nije bio nimalo lak da izabere najbolje. U kategoriji film/foto priča bilo je zaista dobrih radova pa smo odlučili da umesto tri, dodelimo četiri nagrade – kaže za naš sajt koordinator projekta Bruna Marđonović-Simonović.

Viktorija Marković učenica TŠ „Prota Stevan Dimitrijević“ 

Ovim konkursom se, prema rečima naše sagovornice, završio projekat  „Unapređenje obrazovanja o dečjim pravima na teritoriji južne Srbije“ koji je počeo u junu prošle godine. U okviru projekta izrađen je i priručnik na temu dečjih prava koji može da posluži nastavnicima osnovnih i srednjih škola kao pomoćno nastavno sredstvo u radu sa decom.

U kategoriji film/foto priča, učenici trećeg razreda aleksinačke Tehničke škole su za foto priču “Pravo na život” osvojili  četvrtu nagradu, odnosno vaučer na 20.000 dinara.

Dragan Petković direktor Tehničke škole “Prota Stevan Dimitrijević”, Goran Žalac, koordinator Karitas Aleksinac, Miloje Veljić, direktor Karitasa Beogradske Nadbiskupije i Bruna Marđonović-Simonović, koordinator projekta 

– Ideja za našu foto priču nastala je nakon što smo na televiziji čuli kako je jedan talentovani dečak crtao portrete i prodavao ih kako bi pomogao dečaku druge nacionalnosti – kaže Viktorija Marković iz ekipe Tehničke škole i naglašava da je to bio pravi timski rad.

Jučerašnjoj ceremoniji uručenja nagrada prisustvovali su učenici i nastavnici iz Niša, Leskovca, Sokobanje, Knjaževca, Ražnja i Pirota.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

20 − 13 =