Ražanj

Nagrade povodom Dana opštine Ražanj

Plaketa Skupštine opštine Ražanj ove godine dodeljena je studentu Muzičke akademije Veljku Milojkoviću iz Šetke za osvojeno prvo mesto u kategoriji juniora na Svetskom trofeju harmonike održanom u Francuskoj. Ovo priznanje uručio je predsednik Skupštine opštine Ražanj Miodrag Rajković.

Zahvalnice opštine Ražanj uručene su Savezu potomaka ratnika Srbije od 1912-1920. iz Ražnja za postignute rezultate, a priznanje u ime udruženja je primio Novica Vojašević. Zahvalnicu je dobio i Savez potomaka ratnika Srbije od 1912-1920. iz Arilja za višegodišnju saradnju sa kolegama iz Ražnja, kao i za donaciju manastiru Svetog Petra i Pavla u Grabovu i ovo priznanje uručeno je Dragutinu Nikoliću, predsedniku ariljskog društva.

Ražanj

Ražanj

Pohvala opštine Ražanj ove godine pripala je Poljoprivredno stručnoj i savetodavnoj službi iz Niša za postignute rezultate na razvoju i unapređenju poljoprivrede na teritoriji ove opštine. Nagradu u ime ovog kolektiva primio je direktor Srećko Vukašinović.

Milica Vojinović, učenica OŠ „Vuk Karadžić” u Vitoševcu i Marija Gagić, đak OŠ „Ivan Vušović” u Ražnju su kao učenice generacije nagrađene sa po 10 hiljada dinara. Ova priznanja uručio je predsednik opštine Dobrica Stojković.

Ceremonija obeležavanja Dana opštine Ražanj počela je polaganjem venaca na spomen-obeležje u gradskom parku. Ovaj datum praznuje se kao dan lokalne samouprave u znak sećanja na 13. oktobar 1944. godine kada je ovo područje oslobođeno od okupatora u Drugom svetskom ratu. Iz ove sredine u NOR-u je učestvovalo 2.700 građana, a njih 341 su poginuli.

Ražanj

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two − one =