Ražanj

Награде поводом Дана општине Ражањ

Плакета Скупштине општине Ражањ ове године додељена је студенту Музичке академије Вељку Милојковићу из Шетке за освојено прво место у категорији јуниора на Светском трофеју хармонике одржаном у Француској. Ово признање уручио је председник Скупштине општине Ражањ Миодраг Рајковић.

Захвалнице општине Ражањ уручене су Савезу потомака ратника Србије од 1912-1920. из Ражња за постигнуте резултате, а признање у име удружења је примио Новица Војашевић. Захвалницу је добио и Савез потомака ратника Србије од 1912-1920. из Ариља за вишегодишњу сарадњу са колегама из Ражња, као и за донацију манастиру Светог Петра и Павла у Грабову и ово признање уручено је Драгутину Николићу, председнику ариљског друштва.

Ražanj

Ražanj

Похвала општине Ражањ ове године припала је Пољопривредно стручној и саветодавној служби из Ниша за постигнуте резултате на развоју и унапређењу пољопривреде на територији ове општине. Награду у име овог колектива примио је директор Срећко Вукашиновић.

Милица Војиновић, ученица ОШ „Вук Караџић” у Витошевцу и Марија Гагић, ђак ОШ „Иван Вушовић” у Ражњу су као ученице генерације награђене са по 10 хиљада динара. Ова признања уручио је председник општине Добрица Стојковић.

Церемонија обележавања Дана општине Ражањ почела је полагањем венаца на спомен-обележје у градском парку. Овај датум празнује се као дан локалне самоуправе у знак сећања на 13. октобар 1944. године када је ово подручје ослобођено од окупатора у Другом светском рату. Из ове средине у НОР-у је учествовало 2.700 грађана, а њих 341 су погинули.

Ražanj

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 + 2 =