ženski razgovori

Muško-ženski razgovori

Ja sam, u početku, kontrolisala svog muža. Međutim, ili ja to ne umem da radim ili nemam sreće, tako da nikad nisam znala jesam li ga uhvatila ili nisam. Jer kad god ja mislim da sam ga u nečemu uhvatila on mi posle sve objasni… i ja ispadnem glupa, i još posle moram da mu se izvinjavam. I zato još više izbegavam da ga kontrolišem. Jednom sam ga zatekla kako se sa nekom komšinicom ljubi u liftu. On mi posle objasni da je bila opklada.
Drugi put sam mu u džepu našla fotografiju neke žene sa plaže, u kupaćem kostimu.
Ja ga pitam šta je to, a on mi kaže kako je to jedno žensko đubre i da je baš poneo tu fotografiju da mi je pokaže… Da vidim ženu koja je napustila nekog njegovog najboljeg druga.
I uvek tako. Ja ga uhvatim ili mislim da sam ga uhvatila, a on mi objasni da sam u zabludi. A pošto žena nikada ne može da zna da li je nešto istina – ili nije – ja sam rešila da izbegavam takve stvari. Lakše mi je tako!” 

Ovo je jedan od monologa iz čuvene predstave „Ženski razgovori” Dušana Radovića koja je prisutna na pozorišnoj sceni gotovo trideset godina. Ovaj komad koji je iznova zanimljiv i uvek izaziva salve smeha kod publike, biće odigran sutra na sceni Doma kulture. Lucidni Radović nam otkriva jedan uzbudljiv i prikriven život koji svakodnevno živimo i situacije u kojima će se neko od nas kad-tad naći.
Kako izgledaju muško ženski odnosi i sukobi, u predstavi koja je koncipirana tako da glumci komuniciraju sa gledalištem, aleksinačkoj publici će dočarati Svetlana Ceca Bojković, Vesna Čipčić i Milan Caci Mihailović.
Početak predstave je u 20 sati.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 + thirteen =