Most

Most se gradi sledeće nedelje, dogovoreno na današnjem sastanku

Radnim sastankom, koji je danas održan u kabinetu predsednika opštine Aleksinac Nenada Stankovića i zvanično je najavljen početak radova na mostu kod Žitkovačke bare.

Glavni inženjer Dragana Novaković, zastupnik finansijera UNOPS-a (Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge), rekla je da je početak izgradnje ovog objekta odlagan nekoliko puta, ali da će most biti završen za 90 dana, odnosno do kraja septembra ove godine, a već krajem oktobra imaće upotrebnu dozvolu i biće pušten u saobraćaj. Prema njenim rečima most će koštati 350 hiljada dolara i biće širok šest, a dugačak 17 metara. Osim dve kolovozne trake, na objektu će biti i staza za pešake, ali ne i za bicikliste.

Most

Novakovićeva je napomenula da se most gradi u okviru šireg projekta pomoć Srbiji nakon poplava i da je do sada devet mostova reparirano, a izgrađena četiri nova, dok je žitkovački peti po redu. Sredstva su obezbeđena iz donacije Evropske unije.

U ime izvođača radova, prisustvovao je predstavnik valjevske firme Kompresor ing Bojan Tomašević, koji je za sledeću nedelju najavio početak radova i na terenu. Najpre će se uraditi tzv. bajpas, odnosno obezbeđivanje alternativnog prelaza preko bare, a zatim rušenje postojećeg mosta. Radove izvodi konzorcijum koga, osim ove firme, čini i Bauvesen d.o.o iz Lazarevca.

Dragana Novaković, u ime investitora, pohvalno se izrazila o dosadašnjoj saradnji sa ovim konzorcijumom, rekavši da se radi o malim porodičnim, ali operativnim firmama i da očekuje da će zadati rokovi biti ispoštovani, pošto se nada i lepom letnjem vremenu.

Predsednik opštine Nenad Stanković, tokom sastanka je rekao da je uloženo dosta napora i od strane lokalne samouprave da se reše svi pravni i tehnički problemi u vezi sa izgradnjom ovog mosta i izrazio nadu da će sama njegova gradnja ići brže i lakše.

Sastanku u kabinetu predsednika prisustvovali su još i predstavnik preduzeća Putevi Srbije i načelnik Odeljenja za privredu u Aleksincu Dalibor Marković.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eighteen + nineteen =