Most

Мост се гради следеће недеље, договорено на данашњем састанку

Радним састанком, који је данас одржан у кабинету председника општине Алексинац Ненада Станковића и званично је најављен почетак радова на мосту код Житковачке баре.

Главни инжењер Драгана Новаковић, заступник финансијера УНОПС-а (Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге), рекла је да је почетак изградње овог објекта одлаган неколико пута, али да ће мост бити завршен за 90 дана, односно до краја септембра ове године, а већ крајем октобра имаће употребну дозволу и биће пуштен у саобраћај. Према њеним речима мост ће коштати 350 хиљада долара и биће широк шест, а дугачак 17 метара. Осим две коловозне траке, на објекту ће бити и стаза за пешаке, али не и за бициклисте.

Most

Новаковићева је напоменула да се мост гради у оквиру ширег пројекта помоћ Србији након поплава и да је до сада девет мостова репарирано, а изграђена четири нова, док је житковачки пети по реду. Средства су обезбеђена из донације Европске уније.

У име извођача радова, присуствовао је представник ваљевске фирме Компресор инг Бојан Томашевић, који је за следећу недељу најавио почетак радова и на терену. Најпре ће се урадити тзв. бајпас, односно обезбеђивање алтернативног прелаза преко баре, а затим рушење постојећег моста. Радове изводи конзорцијум кога, осим ове фирме, чини и Баувесен д.о.о из Лазаревца.

Драгана Новаковић, у име инвеститора, похвално се изразила о досадашњој сарадњи са овим конзорцијумом, рекавши да се ради о малим породичним, али оперативним фирмама и да очекује да ће задати рокови бити испоштовани, пошто се нада и лепом летњем времену.

Председник општине Ненад Станковић, током састанка је рекао да је уложено доста напора и од стране локалне самоуправе да се реше сви правни и технички проблеми у вези са изградњом овог моста и изразио наду да ће сама његова градња ићи брже и лакше.

Састанку у кабинету председника присуствовали су још и представник предузећа Путеви Србије и начелник Одељења за привреду у Алексинцу Далибор Марковић.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 + three =