Ekipa RK Aleksinac

Млади искористили шансу

Десет победа и исто толико пораза, односно 20 бодова и шесто место – то је коначан биланс рукометаша Алексинца у минулом првенству Прве лиге – Исток.

‒ У односу на претходни шампионат, сада је било много боље, превасходно због чињенице да је у међувремену неколико младих играча из Алексинца стасало за први тим и да су почели да показују оно што се од њих очекује. Ту, пре свега, мислим на Ристића, Тривунца, Нисића, Мандића и Милојковића. У следећој сезони од њих очекујем још више и надам се да ће њихов таленат и квалитет у потпуности да дођу до изражаја ‒ каже тренер РК „Алексинац”, Владан Стошић.

Vladan Stošić , trener RK Aleksinac
Владан Стошић

 

– Врло рано смо обезбедили опстанак, тако да је било довољно и времена и простора да радим са овим играчима и да их пустим да играју за прву екипу. Мислим да су добро искористили шансу и да неће сада да ‘полете у облаке’, већ да ће у наредној сезони бити још бољи – вели Стошић.

Познаваоци рукометних прилика у граду на Моравици сматрају да су изабраници тренера Стошића, без већих напора могли да забележе и бољи резултат. Међутим, при крају шампионата било је извесних проблема око нередовног тренирања, што се показало на неким утакмицама.

– Наредне године, с обзиром на то да немамо императив уласка у виши ранг, већи број младих играча добиће шансу, а на њима је да је искористе и прикажу добру игру – истиче тренер Стошић.

Рукометаши су сада на заслуженом одмору, а припреме за наредну такмичарску сезону требало би да почну 6. августа.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − six =