MINA ĐORĐEVIĆ: MOJA TITULA, MOJ GRAD!

Mina Đorđević, mlada nada srpskog sporta, svoje prve korake načinila je u Aleksincu. One košarkaške, takođe. Rođena je u košarkaškoj porodici. Otac Slavoljub  bio je istaknuti aleksinački košarkaš. Ipak, Mina je otišla korak dalje. Zapravo, više koraka.

Vest od pre nekoliko godina, da je mlada Aleksinčanka prešla u redove Crvene zvezde, snažno je odjeknula. Danas nije naročita senzacija kada čujete da je Mina postigla 20 ili više poena, ostvarila dabl-dabl učinak ili bila na korak od tripl-dabla… U međuvremenu, desilo se mnogo toga. Pored pregršt osvojenih medalja, individualnih nagrada i priznanja, usledio je poziv od selektora A reprezentacije Srbije, Marine Maljković.

Završni košarkaški turnir u kategoriji juniorki ove godine održan je u Aleksincu, gradu u kojem je Mina načinila prve korake. Košarkaške, takođe. Zvezda je na turnir došla kao favorit, što je na terenu i opravdala, a Đorđevićeva je igrala sjajno. Protiv Čelareva imala je učinak od 18 poena, 9 skokova i 7 asistencija. U polufinalu protiv Proletera iz Zrenjanina postigla je 19 poena uz 7 uhvaćenih lopti, zatim je u velikom finalu i pobedi protiv Radivoja Koraća ubacila 11 poena i dodala 7 skokova.

Nakon finala i ceremonije proglašenja pobednika, iskoristili smo priliku da porazgovaramo sa našom uspešnom sugrađankom.

Mina, sve čestitke na sjajnim partijama tokom ova tri dana, kao i na osvojenoj tituli. Koji su tvoji prvi utisci nakon velikog finala?

Pre svega želim da čestitam svojoj ekipi. Borile smo se do kraja. Nekako smo sve vreme priželjkivale ovo finale sa Koraćem. S obzirom da je ovo moj grad i moja poslednja juniorska sezona, želela sam da sve završim na najbolji mogući način. Zahvalila bih se gradu, svim organizatorima, trenerima i svima koji su doprineli da ovaj događaj protekne zaista fenomenalno.

Vama je teren u Aleksincu praktično bio domaći teren.

Meni jeste (Smeh). A i njima. Kratko su bile ovde, ali su se osećale kao kod kuće. Brzo su se privikle.

Reci mi, zašto ste želele baš ekipu Koraća u finalu?

Zato što s Koraćem uvek igramo žestoke duele. One su nam najveći rivali. Znale smo da ako finale bude sa njima da neće biti lako, što se i pokazalo. Ni u jednom trenutku nismo imale toliko ubedljivu prednost, usled koje bi došlo do nekog opuštanja.

Nedavno si dobila poziv u A reprezentaciju, od Marine Maljković. Kako si dočekala taj poziv?

To je jedna velika nagrada, zato što pokazuje sav moj trud koji sam uložila i što sam do sada radila. Jako mi je drago zbog toga. Jeste da su to bile mini pripreme, ali sam veoma zadovoljna. Nadam se da je to samo početak.

 

Poželeli smo našoj Aleksinčanki puno uspeha u budućnosti. Očekivanja rastu. S razlogom. Iako je Mina već sada ostvarila mnogo toga. Postala je i šampion u svom malom gradu. Privilegija kakvu  samo retki imaju.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four × 2 =