Mina i Milan najbolji u 2017.

U prepunoj sali Doma kulture, na svečanoj ceremoniji  koju je upriličio Sportski savez opštine Aleksinac,  22. decembra proglašeni su najbolji sportisti  i  sportske organizacije u 2017. godini.

U kategoriji seniora, titule najboljih poneli su Mina Đorđević, košarkašica beogradske „Crvene zvezde“, poreklom iz Aleksinca, i Milan Zeković, atletičar „Napretka“. Za najbolji sportski kolektiv proglašen je Džudo i džiu-džicu klub „NiF“, a u kategoriji mladih Ženski fudbalski klub „Morava“ iz Žitkovca. Među juniorima do 18 godina starosti najbolji su Kristina Pavlović, karatiskinja „Šumatovca“ i Filip Trajković, član „NiF“-a, dok su za najbolje mlade sportiste proglašeni Emina Mladenović, karatiskinja „Šumatovca“  i Svetolik Jozić, član Šahovskog kluba „Lav“. U kategoriji sportista sa invaliditetom za najboljeg je proglašen Bojan Jovanović, stonoteniser „Jastrepca“   iz Tešice i niškog“ Naisa“.

Za doprinos razvoju fudbala na području opštine nagrađen je Radoslav Janković, igrač OFK „Napredak 1929“ iz Aleksinca, najbolji sportski radnik je Slavče Nikolić, predsednik FK „Velibor Vasović Vaske“, dok je priznanje za životno delo otišlo u ruke Branka Mojsilovića, nekadašnjeg trenera Bokserskog kluba „Rudar“. Priznanje za doprinos u razvoju sporta dodeljeno je Stonoteniskom klubu „Šumatovac“, a posebno priznanje Sportskog saveza opštine dobio je Miroslav Todorović, fotoreporter lista „Vesti“  i zvaničnog sajta FK „Partizan“.

Za ostvarene sportske rezultate u ovoj godini nagrađeni su: Slobodan Bogosavljević, član Planinarskog kluba „Železničar“, Dušan Petrović, bokser „Rudara“ i Anastasija Vojinović  iz Šahovskog kluba „Lav“.

Uručena su i priznanja za perspektivne sportiste, a dobitnici su: Vanja Matijević (FK „Velibor Vasović Vaske“), Novak Stojanović (OFK „Napredak 1929“), Jovan Cvetković (Stonotenski klub „Šumatovac“), Vojislav Stojković (Košarkaški klub „Napredak Bosforus“) i Sofija Tasić (Šahovski klub „Lav“).

Dobitnicima priznanja čestitali su Nenad Stanković, predsednik opštine,  Dane Korica,  proslavljeni srpski atletičar i Bojan Mladenović, predsednik Sportskog saveza opštine.

Ovom prilikom izveden je i prigodan program u kome su učestvovali članovi Omladinskog hora Centra za kulturu i umetnost i Sekcije modernih plesova Folklornog društva „Teodora“ iz Niša, kao  i Jovan Nedeljković i Vanja Živković, učenici Osnovne muzičke škole „Vladimir Đorđević“.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four × one =