Aleksinac

Мења се план генералне регулације Алексинца

На данашњој седници Општинског већа усвојена је одлука да се измени и допуни постојећи План генералне регулације Алексинца, који је донет 2014. године. Како се наводи у образложењу, ове промене условили су недостаци постојећег документа. Наиме, Одељењу за привреду јавио се велики број грађана, који нису у могућности да озаконе своје стамбене објекте због тога што се делови објеката налазе на планираним саобраћајницама. Како се даље наводи, изменом Плана генералне регулације створиће се услови за решавање овог проблема.

Већници су усвојили и одлуку да се изради план детаљне регулације радне зоне у Житковцу како би се омогућило рационалније и економичније коришћење земљишта и улагање у изградњу инфраструктуре. Усвојена је и одлука да се плански регулише примарни фекални колектор за насеља са леве стране Јужне Мораве. Осим града и Алексиначког Рудника као и малог подручја Житковца, сва остала насеља уопште немају решено питање прикупљања, одвођења и пречишћавања отпадних вода.

Veće

У наставку седнице дата је сагласност на извештаје о пословању, укључујући и финансијске извештаје за прошлу годину, предузећа чији је оснивач локална самоуправа. Реч је Предузећу за путеве, „Водоводу и канализацији” и „Комуналним услугама”.

Већници су данас усвојили и нацрт одлуке о условима држања домаћих животиња на територији општине Алексинац. Како је речено, ради се о усклађивању већ постојећег документа са законским решењима, а овај предлог разматраће и одборници на следећем скупштинском заседању.

И на дневном реду данашње седнице нашла су се вансудска поравнања са грађанима које су ујели пси луталице. Овога пута било је 14 грађана, а међу њима чак деветоро Алексинчана, док су остали из Горње Пешчанице, Прћиловице, Лужана и Добрујевца. Због уједа паса луталица грађанима ће бити исплаћено укупно 422 хиљаде динара.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × four =