Memorijalni turnir “Mića Projović” za vikend na “Tašu”

Ovogodišnji, osmi po redu, turnir u basketu 3×3 “Mića Projović” za juniore i seniore biće održan u nedelju, 29. jula. Organizatori još uvek nemaju tačnu satnicu, s obzirom na to da su prijave u toku i nije poznato koliko ekipa će učestvovati, ali je procena da će turnir početi u 13 sati i trajati do 20 časova. Dva sata kasnije biće održan i koncert Leksington benda na Stadionu za male sportove „Taš“.

Ukupan nagradni fond je 120.000 dinara, a osim novčane nagrade koju će dobiti pobednička ekipa, vredni pokloni pripremljeni su i za drugoplasirane, navodi za naš portal član organizacionog odbora turnira Radmilo Mojsilović. Sve ekipe koje budu želele da učestvuju na turniru moraće da plate i kotizaciju, i to juniori po 2000, a seniori 4000 dinara, na osnovu propisanih pravila Košarkaškog saveza Srbije.

– Ove godine Košarkaški savez Srbije napravio je kategorizaciju ovih turnira i podelio ih na A, B i C kategorije. Aleksinac je jedan od nekoliko gradova koji su dobili organizaciju turnira A kategorije. Još uvek ne znamo tačan broj ekipa koje će učestvovati, ali očekujemo da u obe kategorije nastupi tridesetak ekipa, što je odličan broj – ističe Mojsilović i dodaje da za turnir vlada veliko ineresovanje, kao i da očekuju ekipe iz Beograda, Velike Plane, Niša, Leskovca, Svilajnca, a moguć je dolazak i jedne ekipe iz Bugarske.

Pobednici ovog kvalifikacionog turnira nastupiće sredinom avgusta na završnom turniru Roda državnog prvenstva u basketu 3×3, koji se održava u Beogradu. Planirano je da sve utakmice budu odigrane na popularnom „Tašu“ kao i prethodnih godina, ukoliko vremenski uslovi to dozvole. U slučaju kiše turnir se seli u Halu sportova, poručuju organizatori.

Ove godine turnir i koncert biće humanitarnog karaktera, a prikupljen novac iskoristiće se za lečenje male Teodore Cvetanović. Svoje priloge svi zainteresovani moći će da ostave u kutijama koje će se tokom čitavog dana nalaziti na terenima na kojima se igra.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

18 − eleven =