Меморијални турнир “Мића Пројовић” за викенд на “Ташу”

Овогодишњи, осми по реду, турнир у баскету 3×3 “Мића Пројовић” за јуниоре и сениоре биће одржан у недељу, 29. јула. Организатори још увек немају тачну сатницу, с обзиром на то да су пријаве у току и није познато колико екипа ће учествовати, али је процена да ће турнир почети у 13 сати и трајати до 20 часова. Два сата касније биће одржан и концерт Лексингтон бенда на Стадиону за мале спортове „Таш“.

Укупан наградни фонд је 120.000 динара, а осим новчане награде коју ће добити победничка екипа, вредни поклони припремљени су и за другопласиране, наводи за наш портал члан организационог одбора турнира Радмило Мојсиловић. Све екипе које буду желеле да учествују на турниру мораће да плате и котизацију, и то јуниори по 2000, а сениори 4000 динара, на основу прописаних правила Кошаркашког савеза Србије.

– Ове године Кошаркашки савез Србије направио је категоризацију ових турнира и поделио их на А, Б и Ц категорије. Алексинац је један од неколико градова који су добили организацију турнира А категорије. Још увек не знамо тачан број екипа које ће учествовати, али очекујемо да у обе категорије наступи тридесетак екипа, што је одличан број – истиче Мојсиловић и додаје да за турнир влада велико инересовање, као и да очекују екипе из Београда, Велике Плане, Ниша, Лесковца, Свилајнца, а могућ је долазак и једне екипе из Бугарске.

Победници овог квалификационог турнира наступиће средином августа на завршном турниру Рода државног првенства у баскету 3×3, који се одржава у Београду. Планирано је да све утакмице буду одигране на популарном „Ташу“ као и претходних година, уколико временски услови то дозволе. У случају кише турнир се сели у Халу спортова, поручују организатори.

Ове године турнир и концерт биће хуманитарног карактера, а прикупљен новац искористиће се за лечење мале Теодоре Цветановић. Своје прилоге сви заинтересовани моћи ће да оставе у кутијама које ће се током читавог дана налазити на теренима на којима се игра.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × two =