Srebrnjaci

Мајкама сребрњаци са ликом Богородице

У великој сали Дома културе, у понедељак 15. октобра, мајкама новорођених беба са подручја општине Алексинац представници локалне самоуправе дариваће сребрњаке. Овај поклон са ликом Пресвете Богородице, мајкама ће уручити председник општине Алексинац Ненад Станковић. Како сазнајемо, Општинска управа припремила је 213 сребрњака за бебе које су рођене у периоду од 1. априла до 30. септембра ове године.

Скупу би требало да присуствује и начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски, али њен долазак није званично потврђен.

Од почетка године у општини Алексинац рођено је 296 беба. Мајкама које су се породиле у првом тромесечју године, сребрњаке је почетком априла уручила министарка без портфеља Славица Ђукић Дејановић. Тада је уручено 83 сребрњака.

 

2 коментара

  1. ‘Ajde necu da spominjem to sto sa tim srebrnjacima mozemo samo da se slikamo (bukvalno!), super je sto nesto dele kako bi se majke osecale vaznim (sto je posle porodjaja vrlo bitno). Ali sa likom Bogorodice?! Sta sa majkama koje zive na opstini Aleksinac, a nisu pravoslavne vere?! To se zove diskriminacija! Kao zivimo u sekularnoj drzavi…

  2. Ja sam iz Zitkovca
    dete rodjeno 13.09.2018
    Majka je iz Doljevca a beba rodjena u Nisu..
    zivimo u Zitkovac.. da li mi imamo pravo na taj poklon???

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × four =