Vodenica

Мачори најбољи кувари

Победник 12. по реду такмичења у кувању рибље чорбе, које је одржано у склопу манифестације „На Морави воденица стара“, је екипа Мачори из Чечине, села из општине Дољевац. На другој позицији су две екипе – Бата и Саша са Алексиначког Рудника и Мајсторска радионица из Алексинца, док је треће место припало екипи Побратими из села Арбанасца у општини Мерошина.

Победници су награђени котлићем, пехаром, златним медаљама и дипломом, а екипе које су освојиле друго и треће место добиле су на дар пехаре, медаље и дипломе.
Специјалним наградама награђено је пет екипа, и то Центар за културу и уметност из Алексинца, Бабушка из Ниша, Срце из Бачке Паланке, Костреш из Ћићевца и Боеми из Радевца.
Трочланим жиријем председавао је Саша Мишић, аутор популарног ТВ серијала „Паклена кухиња“.

Под покровитељством Скупштине општине, такмичење у кувању рибље чорбе организовали су Општинска организација за туризам и спорт и КСР „Трњане“ у сарадњи са Центром за културу и уметност и Библиотеком „Вук Караџић“. У акцију су се укључили и чланови Ловачког удружења „Делиград“ који су на кеју поред Моравице кували ловачки пасуљ, па су бројни посетиоци, осим у рибљој чорби , имали прилику да уживају и у овом специјалитету.

Vodenica

Овим надметањем завршена је 54. манифестација „На Морави воденица стара“.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen + 14 =