javna rasprava strategija

Malo učesnika na javnoj raspravi

Današnja javna rasprava o strategiji lokalnog ekonomskog razvoja pokazala je da aleksinačka sredina ima potrebe za jasnijim, konkretnijim i sveobuhvatnim planom koji bi, pre svega, zaustavio stagniranje, a zatim i krenuo put razvoja, najpre poljoprivrede i privrede. To bi ukratko bio zaključak ovog skupa na kome nije bilo masovnog učešća zainteresovanih subjekata, iako se organizator potrudio da na vreme obavesti javnost o raspravi.

Jedan od saradnika na izradi nacrta akcionog plana, Ivana Teodorović pozitivno je ocenila iznete predloge od strane predstavnika udruženja i nagovestila dalji rad na poboljšanju ovog dokumenta.

Ključno i osnovno je bilo da napravimo akcioni plan koji je realističan i koji je izvodljiv za ovaj kratak period od tri godine ‒ objašnjava Teodorovićeva.

javna rasprava
Inače prioritetni projekti u akcionom planu su izrada plana detaljne regulacije za područje industrijske zone Kukeš, osnivanje i razvoj slobodne zone, unapređenje institucialne podrške poljoprivredi, kao i privredi, izrada sistema za navodnjavanje na aleksinačkim poljima, unapređenje distributivnih centara poljoprivrednih proizvoda i drugo.
Ovaj plan preciznije razrađuje 18 projekata koji su već bili predviđeni u ranije donetoj strategiji ekonomskog razvoja aleksinačke opštine.
Nakon ove javne rasprave i usvajanja predloga od strane radne grupe, konačnu reč o spomenutom akcionom planu daće odbornici na sednici Skupštine opštine.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

thirteen + 11 =