javna rasprava strategija

Мало учесника на јавној расправи

Данашња јавна расправа о стратегији локалног економског развоја показала је да алексиначка средина има потребе за јаснијим, конкретнијим и свеобухватним планом који би, пре свега, зауставио стагнирање, а затим и кренуо пут развоја, најпре пољопривреде и привреде. То би укратко био закључак овог скупа на коме није било масовног учешћа заинтересованих субјеката, иако се организатор потрудио да на време обавести јавност о расправи.

Један од сарадника на изради нацрта акционог плана, Ивана Теодоровић позитивно је оценила изнете предлоге од стране представника удружења и наговестила даљи рад на побољшању овог документа.

Кључно и основно је било да направимо акциони план који је реалистичан и који је изводљив за овај кратак период од три године ‒ објашњава Теодоровићева.

javna rasprava
Иначе приоритетни пројекти у акционом плану су израда плана детаљне регулације за подручје индустријске зоне Кукеш, оснивање и развој слободне зоне, унапређење институциалне подршке пољопривреди, као и привреди, израда система за наводњавање на алексиначким пољима, унапређење дистрибутивних центара пољопривредних производа и друго.
Овај план прецизније разрађује 18 пројеката који су већ били предвиђени у раније донетој стратегији економског развоја алексиначке општине.
Након ове јавне расправе и усвајања предлога од стране радне групе, коначну реч о споменутом акционом плану даће одборници на седници Скупштине општине.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 17 =