Вечерас магија „Балканских жица“

Mузички догађај у правом смислу речи биће свакако данашњи концерт Трија „Балканске жице” (Тrio Balkan strings) у Алексинцу. У етно амбијенту Завичајног музеја, Зоран Старчевић и његови синови Никола и Жељко, својом оригиналном инструменталном музиком, пружиће право музичко путовање Балканом. Њихова музика је фузија српског, македонског, румунског, молдавског, грчког, медитеранског и оријенталног мелоса са елементима свинга, џеза и класичне музике.

Zlatne žice Старчевићи су наступали на многим класичним гитарским, World music, џез фестивалима и концертима од Америке до Русије и од Норвешке до Израела, а држали су и мастерклас студентима класичне и џез гитаре у Европи и Америци.

Заштитни знак овог акустичног гитарског трија је шесторучно свирање на једној гитари које Старчевићи негују од самог почетка концертне каријере.

Чувени светски гитариста Џон Меклафлин је изјавио: „Посвећеност Трија Балканске жице музици Балкана и средње Европе инспирише. Гитарска интерпретација ове музике је чудесна. Заиста добро”.

Почетак концерта је у 21 сат, а улаз је слободан.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − two =