Липовац бољи од Прибојске Бање

Гости су из Липовца  отишли са осмехом на лицу, каже Наташа Станковић, потпредседница ПСК „Брђанка“

Jуче су у Липовцу завршени Дани планинара Србије, тродневна манифестација која је окупила 656 планинара из свих крајева наше државе или скоро дупло више него прошле године у Прибојској Бањи.

– Све је протекло по утврђеним правилима, важно је да се нико није повредио, а дружење после акције је било такво да су сви отишли са осмехом на лицу – каже Наташа Станковић, потпредседница  ПСК „Брђанка “ и додаје да су чланови овог клуба,  припремајући се за Дане планинара Србије,  очистили и трасирали 30 километара нових путева.

Ова изузетна смотра планинарства, коју је на платоу испред Установе за одмор и рекреацију деце „Липовац“ отворио народни посланик Далибор Радичевић,  објединила је три републичке акције такмичарског карактера –  Мастер куп у трекингу, Државно првенство у планинарској оријентацији и такмичење у пењању на природну стену. На Државном првенству у планинарској оријентацији наступило је 27 екипа из 10 клубова,  са укупно 81 такмичаром . На Мастер купу у планинарском трекингу учествовало је 127 такмичара из 22 клуба, а на  планинарско-пешачким активностима учешће је узело 448 планинара из 42 клуба, односно друштва.

Осим ових,  реализоване су и друге активности као што су показна вежба Горске службе спасавања, предавања о различитим темама, изложба слика с планинарским мотивима, пројекција ТВ филма, монодрама, изложба гљива… Одржан је такође  и састанак председника и руководства Планинарског савеза Србије са председницима и представницима планинарских организација.

Манифестацију је организовао Планинарски савез Србије у сарадњи са планинарским клубовима „Брђанка“ из Алексинца и „Озрен“ из Сокобање.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + 14 =