Šahisti 1

Лавовски до Друге лиге

Екипа Шаховског клуба „Лав” из Алексинца је шампион Лиге централне Србије – група Југ, чиме је обезбедила пласман у виши ранг – Другу лигу централне Србије. Током минулог шампионата алексиначки мајстори игре на 64 поља забележили су заиста импресиван резултат – девет тријумфа и само један реми!

– За нас и наш клуб ово је историјски успех – каже Ненад Ранђеловић, председник Шаховског клуба „Лав”. – До почетка такмичења у Другој лиги централне Србије има годину дана, а то је више него довољно времена за свеобухватну анализу како бисмо исправили оне ствари које можда нису биле добре. И у вишем рангу наступићемо са истом екипом и надамо се успеху – наглашава Ранђеловић. 

Šahisti

У првом делу такмичења алексиначки шахисти угостили су екипе из Медвеђе, Блаца и Доње Јајине, а путовали су у Власотинце и Бујановац. У првих пет кола забележили су исто толико победа. Други део шампионата одржан је у Врању од 11. до 14. октобра. У граду под Пржаром Алексинчани су забележили још четири тријумфа и један реми и тако без пораза окончали шампионат.

Лигашко надметање трајало је два месеца уз учешће екипа из 12 шаховских клубова, из овог дела Србије. Изузев „Лава” то су још били и „Зелени врх” из Сврљига, „Ниш” и „Економист” из Ниша, „Нишка Бања” из Нишке Бање, „Власотинце” из Власотинца, „Горња Јабланица” из Медвеђе, „Југ” из Бујановца, „Доња Јајина” из Доње Јајине, „Јастребац” из Блаца, „Топличанин” из Прокупља и „Цариброд” из Димитровграда.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven − three =