Kulturno leto

„Културно лето” – врло добар (4)

Током месец и по дана (15. јул – 28. август) „Културно лето” у организацији Градског позоришта „Театар 91” понудило је Алексинчанима пакет са 34 програмска садржаја. На позорници испред библиотеке се играло, певало, глумило а финале је био концерт ОК бенда на стадиону за мале спортове.

Milena Rašić– Ако би требало да оценим овогодишњу манифестацију оценом од 1 до 5, онда јој дајем четворку. Као организатори програма увек на крају видимо да је било одређених пропуста, јер ниједан програм не може да се реализује 100% како је планирано. Оно што бих посебно издвојила из богатог садржаја је свакако музичко – поетски кабаре „То су били дани” са глумцима Небојшом Дугалићем и Борисом Пинговићем. Тај избор је био пун погодак јер смо те вечери имали највећу посету а и публика је дала највишу оцену овом наступу. То нам је био одличан показатељ да и наредне године имамо сличне садржаје – оцењује овогодишње „Културно лето” директорка „Театар 91” Милена Рашић.

За разлику од прошле године када је било више позоришних представа за одрасле и када је изостала очекивана посета, овог лета организатори су се окренули најмлађој публици. А број малишана и њихових родитеља који је пратио позоришне представе, било да су актери глумци или лутке, показао је да је то била исправна одлука.

лавриоДиректорка „Театра 91” истиче да је овогодишње „Културно лето” имало и међународни карактер јер су свој допринос дали и гости Грчке. Публици су се представили КУД „Света Софија” и филхармонијски оркестар из Патре и оркестар младих из Лавриа. А недељу српско-грчког пријатељства обележио је и мајстор фотографије Хаџи Миодраг Миладиновић двема изложбама, о Хиландару и грчким историјским споменицима и локалитетима.

Према речима Милене Рашић за „Театар 91” је већ почела јесења позоришна сезона. У току је упис нових полазника у „Школицу глуме” који траје до 30. септембра а већ првог дана октобра са полазницима ће радити Алекса Токић и Пеђа Барјактаровић.

Глумце градског позоришта очекују и учешћа на фестивалима у Новом Бечеју и Шиду као и рад на новој дечијој представи којом ће „Театар 91” као организатор затворити „Зимски позоришни фестивал за децу” у фебруару наредне године.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 3 =