poplava

Кроз тешичко поље на свој ризик, за Крушевац немогуће

Путни правци Крушевац-Ниш и Тешица-Трнава званично су и даље затворени за саобраћај. И док, по незваничним информацијама, возачи пролазе деоницу од Тешице до Трнаве, игноришући знак забране, много је тежа ситуација на правцу према Крушевцу.

poplava Добра вест је да је Морава узводно од Алексинца у благом опадању, али је са друге стране, како јављају наши сарадници на терену, низводно у порасту. Према информацијама које смо добили од председника Месне заједнице Витковац Владана Милојевића, пут Житковац-Крушевац на више места је преплављен водом, па је редовни саобраћај у том правцу онемогућен. На овом путу Јужна Морава се излила испод пружног прелаза у атару Витковца, затим на више места у Ђунису, а такође поплавила је и пут према Ражњу, у атару села Прасковча. Према речима нашег саговорника, људи који раде у крушевачкој општини морали су да пешаче пругом како би стигли на територију где се одвија саобраћај, што износи преко пет километара.

На мерној станици у Алексинцу, у 10 сати, забележен је ниво Јужне Мораве од 383 цм, што указује на тенденцију пада водостаја, пошто је максимум забележен у један после поноћи износио 407 центиметара.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + twelve =