Kostić prvi strelac Zone Istok

U minulom fudbalskom šampionatu Zone Istok najbolji strelac je Nikola Kostić, napadač Moravice. Od 30 prvenstvenih utakmica, Kostić je boje zonaša iz Subotinca branio na 28 mečeva i postigao 21 pogodak. Najviše golova, čak četiri, dao je na utakmici protiv Šarbanovca.

Kostić Pored nepogrešivog osećaja za gol, Kostića krase i mnoge druge osobine: odličan dribling, precizno dodavanje, zavidna tehnika, velika upornost…

‒ Fudbal je, naravno, kolektivna igra i bez dobrih saigrača, nema ni dobrih rezultata. Smatram da klub u kome sam trenutno ima najbolje igrače u Zoni Istok i upravo su mi oni u velikoj meri pomogli da dođem do titule najboljeg strelca.

– Može se reći da ima lepih, ali i važnih, odnosno odlučujućih golova. Šta je veće zadovoljstvo: lep gol ili pogodak koji je odlučio utakmicu?

– I jedno i drugo imaju svoje draži. Ipak, mislim da je bolje dati odlučujući gol, jer mi se čini da lepih golova ima dosta, a odlučujući pogotci rešavaju neku utakmicu ili donose neke važne bodove ili pobede.

Nikola Kostić se fudbalom bavi pune dve decenije. Osim Moravice, do sada je igrao za Bukovik iz Ražnja, aleksinački Napredak i Rudar Alpos sa Aleksinačkog Rudnika, a od pre izvesnog vremena je trener omladinske selekcije OFK „Napredak 1929” iz Aleksinca.

Ljubisavljević treći

Drugi na listi strelaca Zone Istok je Marko Kolarević (Bukovik, Ražanj) sa 18 golova, a na treće mesto sa 17 pogodaka plasirali su se: Andrija Ljubisavljević (Rudar Alpos, Aleksinački Rudnik), Marko Mitić (Zaplanjac, Gadžin Han) i Aleksa Vujadinović (Hajduk Veljko, Negotin).

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × two =