Korman

Корманке ван конкуренције

На традиционалној, једанаестој по реду манифестацији „Етно сусрети” у Нишкој бањи, која за циљ има очување културне баштине и неговање етно традиције наших крајева, учешће је узело и Етно-удружење „Корман”.

На штандовима на централном бањском шеталишту била је изложена традиционална ношња, украси, укусна домаћа храна и још много тога што карактерише Србију и њену традицију. У такмичарском делу и ове, као и прошле године, за најбољи штанд и најукуснију домаћу храну победу је однело Етно-удружење „Корман”.

‒ На штанду смо изложиле, поред погаче са содом-бикарбоном, погачице, пуњене суве паприке са сиром, сувим месом и сланином, похован љути качкаваљ, питу са плавим патлиџаном са домаћим корама, червиш, салату трљеницу, белолучену паприку, све оно наше традиционално, домаће, а жирију се посебно допао љути похован качамак – каже Татјана Шљивић, чланици Етно-удружења „Корман”, која је другог дана манифестације, приликом одмеравања снага најбржих плетиља и везиља, у брзом везу освојила друго место.

Како су другу годину заредом освојиле прво место за најбољу храну, ако и следеће године задрже прву позицију, што је и извесно, на 13. манифестацији 2020. наступиће само ревијално, сматрају организатори.

Манифестација „Етно сусрети” одржана је првог викенда септембра, на централном шеталишту у Нишкој Бањи, у организацији Удружења жена „Круна” из Нишке Бање, а под покровитељством Градске општине Нишка Бања.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 + nineteen =