pijaca-paprika.2jpg

Kvalitetna roba se gleda, a kupuje jeftinija

Ponuda povrća na aleksinačkoj zelenoj pijaci i danas je bila raznovrsna, a zbog aktuelnog spremanja zimnice, po obimu ponude prednjačili su paprika, paradajz i krastavčići. Cena paprike ajvarke je 60 dinara, a ako se kupuje na komad, najjeftinija je ona od 3 dinara. Paradajz se, u zavisnosti od vrste i kvaliteta, kreće od 40 do 50, dok su krastavčići kornišoni danas koštali 100 dinara za kilogram.
Iako su prema rečima prodavaca cene gotovo identične prošlogodišnjim, kupcima su i dalje previsoke, posebno kada je paprika u pitanju.

pijaca-paprika

– Prodaja ide veoma slabo, mislim da ljudi definitivno nemaju para. Dođu, pitaju za cene i traže gde je jeftinije. A tamo gde je jeftinije, roba je nekvalitetna – kaže jedan prodavac paprike i ističe da je kupovna moć građana u odnosu na prošlu godinu gotovo prepolovljena.

Pojedini kupci osim što negoduju zbog, po njima previsokih cena povrća, negoduju i zbog nakupaca, koje, kako navode, treba ukloniti sa aleksinačke pijace.

Po nekom nepisanom pravilu, mnogi građani će sačekati sa kupovinom povrća potrebnog za zimnicu, nadajući se da će, kako odmiču septembarski dani, cene pojedinih proizvoda biti niže, jer bez obzira na kupovnu moć, zimnice se ne odričemo tako lako.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

19 − 11 =