pijaca-paprika.2jpg

Квалитетна роба се гледа, а купује јефтинија

Понуда поврћа на алексиначкој зеленој пијаци и данас је била разноврсна, а због актуелног спремања зимнице, по обиму понуде предњачили су паприка, парадајз и краставчићи. Цена паприке ајварке је 60 динара, а ако се купује на комад, најјефтинија је она од 3 динара. Парадајз се, у зависности од врсте и квалитета, креће од 40 до 50, док су краставчићи корнишони данас коштали 100 динара за килограм.
Иако су према речима продаваца цене готово идентичне прошлогодишњим, купцима су и даље превисоке, посебно када је паприка у питању.

pijaca-paprika

– Продаја иде веома слабо, мислим да људи дефинитивно немају пара. Дођу, питају за цене и траже где је јефтиније. А тамо где је јефтиније, роба је неквалитетна – каже један продавац паприке и истиче да је куповна моћ грађана у односу на прошлу годину готово преполовљена.

Поједини купци осим што негодују због, по њима превисоких цена поврћа, негодују и због накупаца, које, како наводе, треба уклонити са алексиначке пијаце.

По неком неписаном правилу, многи грађани ће сачекати са куповином поврћа потребног за зимницу, надајући се да ће, како одмичу септембарски дани, цене појединих производа бити ниже, јер без обзира на куповну моћ, зимнице се не одричемо тако лако.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 + four =