Ekipa OFK Napredak 1929

Катастрофа Победе у Јаковљу

У зони Исток протеклог викенда одиграни су мечеви осмог кола.
На свом стадиону на Алексиначком Руднику Рудар Алпос је са 3:0 савладао дебитанта у друштву зонаша, екипу Слоге из Кобишнице. Љубисављевић је био двоструки стрелац: у 10. минуту и 75. из једанаестерца. Коначан резултат поставио је Александар Земљак у 79. минуту.
На гостовању у Мајданпеку, фудбалери Моравице из Суботинца освојили су цео плен. Головима Станковића у 7. и 58. минуту изабраници тренера Славчета Николића са 2:1 победили су екипу Мајданпека.

Остали резултати: Ђердап-Буковик 0:1, Наша крила – БСК 0:2, Заплањац – Тимочанин 2:1, Малошиште – Хајдук Вељко 2:3, Шарбановац – Бродоремонт 1:2, Сврљиг – Каблови 2:1.
На челу табеле је Заплањац са 18 бодова, са бодом мање на другом месту је Моравица, а Рудар Алпос заузима 12. позицију са седам бодова.

Кикс Палилуле у Батушинцу

И у Нишавској окружној лиги одигране су утакмице осмог кола.
У комшијском дербију у Корману Слога – Морава из Житковца 4:0, у Трњану Црвена звезда из Горњег Љубеша – Земљорадник 1:3, у Мезграји Јединство из Грејача – Раднички из Кочана 4:0 и у Батушинцу Младост – Палилула 3:1.

Klupa
Остали резултати: Наисус – Моравац (ЗТ) 2 :3, Добрич – Дољевац 1:0,Моравац из Чечине – Раднички из Чапљинца 2:3, Растовача – Орљане 1:0.
После осам одиграних кола, на табели води Расовача са 22 бода. Палилула је после кикса у овом колу пала на четврто место са 16 бодова. Слога из Кормана је на деветом месту са девет бодова, колико има и Јединство из Грејача на 10. позицији. Црвена звезда је 13. са 7 бодова, а Морава заузима последње, 16. место без бодова.

Алексинчани бројали до девет

Milan Jovanović (OFK Napredak 1929) На свом игралишту у Јаковљу, у оквиру 7. кола Општинске лиге, фудбалери Победе доживели су праву катастрофу: ОФК Напредак 1929 из Алексинца славио је чак са 9:0! Немања Радивојевић је постигао четири гола, Марко Живковић и Драган Станимировић по два и Никола Бабић један.

Још две екипе из самог врха табеле забележиле су нове победе. Напредак из Крушја, као гост, са 3:0 је славио против Гредетина, док је Борац из Трњана у Добрујевцу победио ОФК Слогу са 2:1.
Остали резултати: Ратар – Полет (Р) 2:3, Вукашиновац – Темпо 0:0, Полет (В) – Јединство (Б) 3:2, ОФК Дражевац – Јастребац 0:2, Шкриљац – ОФК Рутевац 3:0.

На челу табеле са по 19 бодова су Борац и Напредак из Крушја. Са бодом мање на трећем месту је ОФК Напредак 1929 из Алексинца. На четвртој позицији је Полет из Витошевца са 16 бодова, пета је ОФК Слога са 13, шесто место заузима Јастребац са 11 бодова, колико има и ОФК Рутевац на седмој позицији, итд.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × five =