Ekipa OFK Napredak 1929

Katastrofa Pobede u Jakovlju

U zoni Istok proteklog vikenda odigrani su mečevi osmog kola.
Na svom stadionu na Aleksinačkom Rudniku Rudar Alpos je sa 3:0 savladao debitanta u društvu zonaša, ekipu Sloge iz Kobišnice. Ljubisavljević je bio dvostruki strelac: u 10. minutu i 75. iz jedanaesterca. Konačan rezultat postavio je Aleksandar Zemljak u 79. minutu.
Na gostovanju u Majdanpeku, fudbaleri Moravice iz Subotinca osvojili su ceo plen. Golovima Stankovića u 7. i 58. minutu izabranici trenera Slavčeta Nikolića sa 2:1 pobedili su ekipu Majdanpeka.

Ostali rezultati: Đerdap-Bukovik 0:1, Naša krila – BSK 0:2, Zaplanjac – Timočanin 2:1, Malošište – Hajduk Veljko 2:3, Šarbanovac – Brodoremont 1:2, Svrljig – Kablovi 2:1.
Na čelu tabele je Zaplanjac sa 18 bodova, sa bodom manje na drugom mestu je Moravica, a Rudar Alpos zauzima 12. poziciju sa sedam bodova.

Kiks Palilule u Batušincu

I u Nišavskoj okružnoj ligi odigrane su utakmice osmog kola.
U komšijskom derbiju u Kormanu Sloga – Morava iz Žitkovca 4:0, u Trnjanu Crvena zvezda iz Gornjeg Ljubeša – Zemljoradnik 1:3, u Mezgraji Jedinstvo iz Grejača – Radnički iz Kočana 4:0 i u Batušincu Mladost – Palilula 3:1.

Klupa
Ostali rezultati: Naisus – Moravac (ZT) 2 :3, Dobrič – Doljevac 1:0,Moravac iz Čečine – Radnički iz Čapljinca 2:3, Rastovača – Orljane 1:0.
Posle osam odigranih kola, na tabeli vodi Rasovača sa 22 boda. Palilula je posle kiksa u ovom kolu pala na četvrto mesto sa 16 bodova. Sloga iz Kormana je na devetom mestu sa devet bodova, koliko ima i Jedinstvo iz Grejača na 10. poziciji. Crvena zvezda je 13. sa 7 bodova, a Morava zauzima poslednje, 16. mesto bez bodova.

Aleksinčani brojali do devet

Milan Jovanović (OFK Napredak 1929) Na svom igralištu u Jakovlju, u okviru 7. kola Opštinske lige, fudbaleri Pobede doživeli su pravu katastrofu: OFK Napredak 1929 iz Aleksinca slavio je čak sa 9:0! Nemanja Radivojević je postigao četiri gola, Marko Živković i Dragan Stanimirović po dva i Nikola Babić jedan.

Još dve ekipe iz samog vrha tabele zabeležile su nove pobede. Napredak iz Krušja, kao gost, sa 3:0 je slavio protiv Gredetina, dok je Borac iz Trnjana u Dobrujevcu pobedio OFK Slogu sa 2:1.
Ostali rezultati: Ratar – Polet (R) 2:3, Vukašinovac – Tempo 0:0, Polet (V) – Jedinstvo (B) 3:2, OFK Draževac – Jastrebac 0:2, Škriljac – OFK Rutevac 3:0.

Na čelu tabele sa po 19 bodova su Borac i Napredak iz Krušja. Sa bodom manje na trećem mestu je OFK Napredak 1929 iz Aleksinca. Na četvrtoj poziciji je Polet iz Vitoševca sa 16 bodova, peta je OFK Sloga sa 13, šesto mesto zauzima Jastrebac sa 11 bodova, koliko ima i OFK Rutevac na sedmoj poziciji, itd.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 + nineteen =