PIO Aleksinac

Картице и за алексиначке пензионере

Подела пензионерских картица у општинама Нишавског округа почела је од понедељка 6. августа. Своје картице пензионери из алексиначке општине могу да преузму у Служби Филијале Ниш у Алексинцу, улица Дракчета Миловановића 4, сваког радног дана од 8 до 15 сати.

Да би преузели картицу, пензионери код себе морају имати личну карту или пасош а породични пензионери, родитељи, старатељи и хранитељи приликом доласка по пензионерску картицу требало би да понесу последњи чек од пензије, односно извештај корисника из банке – стоји у саопштењу Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање.

У Фонду ПИО напомињу да је један од главних разлога за увођење картица заштита личних података корисника јер су до сада пензионери свој статус доказивали извештајем о пензији или решењем о оствареном праву, а на тај начин су лични подаци о пензионеру били видљиви и доступни великом броју особа.

penzionerska karticaКартица којом ће убудуће наши старији суграђани доказивати свој статус садржаће само име и презиме корисника, идентификациони број и филијалу где прима пензију.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight + twenty =