Караван „Дух младости”

Караван „Дух младости” биће одржан у Алексинцу у суботу, 4. новембра. Тим поводом одржан је први састанак представника локалне самоуправе са представницима школа, спортских организација, Duh mladosti Канцеларије за младе, Туристичке организације и локалних медија. Овом приликом је одлучено да ова манифестација буде одржана на Стадиону за мале спортове „Младост”, познатијем као Таш, а у случају лошег времена целокупни програм биће пресељен у алексиначку Халу спортова. Реч је пројекту који има за циљ промовисање Националног модела дуалног и предузетничког образовања и едукацију о значају дуалног образовања за Србију.

Караван ће широм Србије на трговима, у спортским центрима, као и центрима културе, приближити родитељима, деци и наставницима значај и бенефите оваквог вида образовања. Овим пројектом организатори желе да ојачају и сарадњу са приватним сектором, чијим ће се потребама руководити у креирању нових програма у оквиру образовног система.

Спортски део каравана, поред осталог, чини и Згиб зона, односно такмичење између градова у броју урађених згибова. Министарство просвете, науке и технолошког развоја је генерални покровитељ и партнер пројекта који реализује Омладинска организација „Spirit of youth“ уз помоћ локалних самоуправа.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen + 6 =