Most

Како ће изгледати нови мост у Житковцу?

Радови на изградњи новог моста на Житковачкој бари изазивају пажњу становника тог дела општине Алексинац. Пролазници су јуче имали прилике да виде уклањање гвоздене конструкције старог, на многим местима кородираног, моста. И док послови око припремања терена за постављање конструкције новог моста теку по плану многе интересује будући изглед прелаза преко Житковачке баре.

Most На основу скице у пројектној документацији, може се закључити да се ради о објекту дужине преко 15 метара и ширине око 10 метара. Сам коловоз на мосту је ширине 6,5 метара, по 3,25 метара за оба смера, што ће омогућити кретање возила без застоја, што раније није био случај. Поред тоге оградом је издвојен и пешачки прелаз са обе стране, без бициклистичких стаза.

Пошто се углавном ради о типским мостовима, Житковачки прелаз биће сличан онима изграђеним у другим деловима Србије. Како они изгледају можете видети на овим фотографијама.

Cernica Cernica

 

 

 

 

 

Изградњу новог моста на Житковачкој бари финансира Европска унија, а вредност радова процењена је на око 350 хиљада долара. Заступник финансијера је УНОПС – Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге, а извођач радова конзорцијум фирми Компресор инг из Ваљева и Баувесен д.о.о. из Лазаревца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 + 7 =