Испред којих школа се уређују саобраћајнице

Са почетком школске године, у оквиру редовног одржавања саобраћајница, екипе Предузећа за путеве Алексинац поставиле су вертикалну и обележиле хоризонталну сигнализацију на путним правцима који пролазе поред школа у општини Алексинац. Ове активности су финансиране из општинског буџета.

Још значајнији јесу радови који се изводе по пројекту, па су на коловозима поред школа у Житковцу, Прћиловици, Трњану, Гредетину и Мозгову урађене заштитне ограде и посебне пешачке стазе са одговарајућом сигнализацијом.

Према речима Милоша Милошевића, директора Предузећа за путеве и стамбено комуналну делатност Алексинац и члана локалног Савета за безбедност саобраћаја, током наредне године по пројекту ће бити урађене саобраћајнице у још пет алексиначких насеља. Пошто је пројекат за Тешицу већ завршен, највероватније ће тамошњи простор бити уређен почетком следеће године, а уређење зоне школе планирано је још у Рутевцу, Нозрини, Вукашиновцу и Катуну. Радови по пројекту финансирају се буџетским средствима која припадају Савету за безебедност саобраћаја у општини Алексинац.

Да нам простори око школа могу бити много лепши, уреднији и безбеднији показује и пример гредетинске школе. Наш фоторепортер летос је снимио запуштен простор са биљкама које изазивају алергију, попут амброзије, а пре неки дан имали смо прилике да прођемо новоизграђеном безбедном пешачком стазом.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 + 2 =