Vodenica

Interpretacije Šaulićevih pesama odnele pobedu

Drugo veče 54. manifestacije „Na Moravi vodenica stara” bilo je u znaku takmičenja pevača amatera.

Ove godine mišljenje publike i žirija se nije „poklopilo” jer je, po glasovima posetilaca ove manifestacije, najbolje pevao Nikola Stoiljković iz Tešice koji je otpevao pesmu „Samo mene volela si lažno” Šabana Šaulića. Žiri je imao svoj sud, pa je treće mesto dodelio Draganu Manojloviću iz Gredetina i njegovom izvođenju numere „Sve sam s tobom izgubio”, takođe Šabana Šaulića. Drugoplasirana bila je Lidija Musić iz Niša (jedina dama među takmičarima) koja je otpevala pesmu Slađe Alegro „Jelen”, a nagrade za prvo mesto otišle su u Pirot. Pobednik ovogodišnje „vodenice” je Nenad Osmanović koji je otpevao pesmu „Sine” Šabana Šaulića.

Vodenica
Pobednik ovogodišnjeg pevača amatera Nenad Osmanović iz Pirota

‒ Nisam očekivao da pobedim, jer je bila jaka konkurencija i čuo sam dobre pevače. Prilikom proglašenja baš sam bio iznenađen, a kada je reč o nagradi, snimiću pesme koje će najverovatnije biti balade. Inače, ovo mi nije prvi javni nastup, nastupao sam i na sličnim manifestacijama, a takođe sam postigao zapaženi uspeh i u takmičenju ‘Neki novi klinci’ ‒ rekao nam je šesnaestogodišnji Nenad Osmanović, nakon otpevane pobedničke pesme na kraju večeri.

Publika je ovom prilikom mogla da čuje 10 vokalnih solista. Pored Aleksinčana, bilo je pevača i iz Niša, Donje Trnave, Paraćina i Novog Sada. Nakon takmičenja pevača, a pre proglašenja pobednika, odnosno dok su prebrojavani glasovi publike, održana je i Etno modna revija Udruženja građana „Radinost”. Za razliku od prethodnih godina, ovog puta, žiri je pored pevača ocenjivao i manekenke. Epitet najlepše manekenke ponela je Jovana Radivojević iz Trubarevca.

Kao što tradicija nalaže, u drugom delu večeri održan je koncert estradne zvezde Nataše Đorđević. Da je pevačica bila na visini zadatka, pokazala je oduševljena publika koja je došla do same bine i zajedno sa njom pevala poznate hitove.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four × three =