Vodenica

Интерпретације Шаулићевих песама однеле победу

Друго вече 54. манифестације „На Морави воденица стара” било је у знаку такмичења певача аматера.

Ове године мишљење публике и жирија се није „поклопило” јер је, по гласовима посетилаца ове манифестације, најбоље певао Никола Стоиљковић из Тешице који је отпевао песму „Само мене волела си лажно” Шабана Шаулића. Жири је имао свој суд, па је треће место доделио Драгану Манојловићу из Гредетина и његовом извођењу нумере „Све сам с тобом изгубио”, такође Шабана Шаулића. Другопласирана била је Лидија Мусић из Ниша (једина дама међу такмичарима) која је отпевала песму Слађе Алегро „Јелен”, а награде за прво место отишле су у Пирот. Победник овогодишње „воденице” је Ненад Османовић који је отпевао песму „Сине” Шабана Шаулића.

Vodenica
Победник овогодишњег певача аматера Ненад Османовић из Пирота

‒ Нисам очекивао да победим, јер је била јака конкуренција и чуо сам добре певаче. Приликом проглашења баш сам био изненађен, а када је реч о награди, снимићу песме које ће највероватније бити баладе. Иначе, ово ми није први јавни наступ, наступао сам и на сличним манифестацијама, а такође сам постигао запажени успех и у такмичењу ‘Неки нови клинци’ ‒ рекао нам је шеснаестогодишњи Ненад Османовић, након отпеване победничке песме на крају вечери.

Публика је овом приликом могла да чује 10 вокалних солиста. Поред Алексинчана, било је певача и из Ниша, Доње Трнаве, Параћина и Новог Сада. Након такмичења певача, а пре проглашења победника, односно док су пребројавани гласови публике, одржана је и Етно модна ревија Удружења грађана „Радиност”. За разлику од претходних година, овог пута, жири је поред певача оцењивао и манекенке. Епитет најлепше манекенке понела је Јована Радивојевић из Трубаревца.

Као што традиција налаже, у другом делу вечери одржан је концерт естрадне звезде Наташе Ђорђевић. Да је певачица била на висини задатка, показала је одушевљена публика која је дошла до саме бине и заједно са њом певала познате хитове.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 1 =