Saobraćaj

Измена саобраћаја поред пијаце за Петровдански вашар

У дане Петровданског вашара доћи ће до измене режима саобраћаја у делу улице Вука Караџића, и то од раскрснице са улицом Мајора Тепића до раскрснице са улицом Душана Тривунца. Током три дана, овај део улице биће једносмеран у правцу према улици Душана Тривунца, као што је то годинама био случај, све до недавне измене режима саобраћаја у овом делу града. Ово је одлучено на седници Савета за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац.

На oвој седници чланови Савета су усвојили предлог да наша локална самоуправа учествује на конкурсу Агенције за безбедност саобраћаја који за циљ има подизање свести грађана о употреби дечјих седишта. Ова Агенцијa je упутила позив свим заинтересованим локалним самоуправама, односно Саветима за безбедност саобраћаја да учествују у пројекту промоције и обуке за коришћење безбедносног седишта за децу. Планирано је да у оквиру пројекта, тимови Агенције посете 25 локалних самоуправа које ће бити одабране на основу пријављивања и испуњавања одређених критеријума конкурса.

Saobraćaj

Поред едукативних предавања родитељима, Агенција ће обезбедити 20 дечјих аутоседишта у свакој од 25 локалних самоуправа, с тим да је и свака локална самоуправа дужна да обезбеди још 20 аутоседишта за децу од 9 до 36 килограма.

Пред члановима Савета нашао се и допис грађана који траже да се на путном правцу Катун – Липовац поставе саобраћајна огледала због безбеднијег одвијања саобраћаја. Савет је донео одлуку да се оформи трочлана комисија која ће изаћи на терен и утврдити места где је неопходно поставити огледала која ће омогућити међусобно уочавање учесника у саобраћају на овом путном правцу.

Уз усвајање Извештаја о реализацији програма коришћења средстава за финансирање унапређења безбедности саобраћаја на путевима наше општине, на седници је истакнуто да су у протеклом периоду све планиране акције успешно реализоване.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × two =