ULUA

Изложба као најава нове колоније

Липовац је већ годинама уназад стециште три колоније, две ликовне и једне песничко-сликарске. Ликовна колонија, у организацији Удружења ликовних уметника Алексинца, основана је 2013. и из године у годину постаје референтна ликовна манифестација, за сада још увек у локалним оквирима.

ULUA ULUA Слике настале током прошлогодишње, пете по реду колоније, од синоћ се налазе у Галерији 2 Центра за културу и уметност, као најава новог окупљања чланова УЛУА у другој половини јуна.

Изложена уља на платну и акрили су радови Мирољуба Токића, Мирољуба Пешића, Мирослава Миликића, Братислава Костића, Дејана Денића, Александра Марковића, Владимира Костића, Ане Петровић, Александра Лазаревића, Радисава Насковића и Јелене Лазаревић.

ULUA У свом осврту у каталогу, Иван Матејевић је написао да су изложене слике инспирисане окружењем у коме егзистира колонија, а то су пре свега манастир Св. Стефан и околина у коме се налази Установа за одмор и рекреацију, али и амбијентом присутним на колонији који чине дружење, размењивање искустава и међусобни критички однос.

Изложба ће бити отворена до 20. јуна.

 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × two =