Ivana Maksimović

Иванин час у Техничкој школи

Чланица државне репрезентације у стрељаштву Ивана Максимовић Анђушић, која је на Олимпијским играма у Лондону освојила сребрну медаљу, данас је била гошћа ученика и наставника Техничке школе „Прота Стеван Димитријевић”.

Ивану и њеног оца и тренера Горана Максимовића, селектора државне репрезентације, најпре је примио директор школе Драган Петковић, а потом је у школској сали Ивана говорила о значају бављења спортом и школовању, али и о свом путу до олимпијске медаље.

‒ Поручила сам им да се баве спортом, да имају визију и циљ, да буду истрајни и да никако не одустају када је најтеже, већ да се тада још више заинате и боре јер се сваки рад на крају, наравно, исплати ‒ каже ова оптимистична млада спортисткиња, носилац заставе Србије на церемонији отварања Олимпијских игара 2016. у Рију.

Подршка родитеља

Ivana Maksimović Велику важност за Иванину порофесионалну каријеру имало је то што потиче из спортске породице. Њен отац Горан Максимовић освајач је златног одличја на Олимпијади 1988. у Сеулу, а мајка Мирибан била је јуниорска репрезентативка у стрељаштву.

‒ Они су ме увели у стрељаштво. Са 40 дана сам ишла на такмичење са мамом, тако да ми је то и било суђено, на неки начин. Они никада нису утицали на моју одлуку, нити ме форсирали. Просто када имате то у својим генима и када имате поред себе такве људе, који знају све што може да се зна о стрељаштву, који вас подржавају бескрајно, имају исти циљ као и ви, онда једноставно резултати долазе и једноставно онда то буде ваш пут.

То што су јој родитељи тренери описује као срећну околност и своју предност, али додаје да није увек било лако.

‒ Они ме најбоље познају и знају да направе тактику и за припреме, и за одмор, и за такмичења, али није то увек било мед и млеко јер некако карактери су нам исти и некада када сам била тинејџер била сам јако тешка и својеглава тако да било је тешко, али стварно су све издржали као прави хероји и, ето, направили од мене шампиона – каже са осмехом Ивана.

Ivana Maksimović

Трибину, која је била одлично посећена, организовали су Техничка школа „Прота Стеван Димитријевић” и Канцеларија за младе општине Алексинац. Ивана је присуствовала и завршници општинског такмичења средњошколаца у малом фудбалу и најбољим појединцима и екипама уручила медаље и пехаре. А нашу репрезентативку ускоро очекују светски купови и регионална такмичења, док ћемо је почетком септембра пратити на Светском првенству, најбитнијем ове сезоне и уједно првом степенику ка Олимпијским играма у Токију.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 5 =