Poljoprivredna škola

Здрав производ за вредну награду

Више од десет година у средњим школама широм Србије спроводи се образовни програм „Ученичка компанија”. Кроз овај програм, осим што стичу знања о механизмима помоћу којих функционише бизнис и о тржишној економији у Србији, ученицима је омогућено да буду укључени у развој и вођење сопствених компанија, са реалним производима и услугама, као и да управљају зарађеним новцем за време трајања њиховог средњошколског образовања.

‒ Програм се заснива на принципу учења кроз рад јер ученици преко наставног плана, под надзором обучених наставника ментора, стварају компанију, развијају је и затварају у току једне школске године – објашњава професор Саша Станојевић, ментор Ученичке компаније „Итрион” која је формирана на почетку школске 2017/2018 године у Пољопривредној школи „Шуматовац”.

Itrion

Према његовим речима, ученици Јована, Марија, Христина, Милош, Никола и Немања су врло брзо прошли кроз све фазе рада стварне компаније, а резултат прецизно дефинисаног модела пословања и добро састављеног бизнис плана је друга награда на Регионалном такмичењу ученичких компанија југоисточне Србије које је одржано у Нишу. Itrion

‒ Награду смо добили за Итрион класик, производ на бази меда са додатком печеног млевеног сусама, девичанског маслиновог уља, протеина сурутке и витамина А и Д – каже ученик Милош Стојановић, иначе директор финансија у компанији и напомиње да овај производ није лек већ средство за очување и побољшање виталности организма, али да би пре употребе требало консултовати лекара.

Друго место у Нишу које је освојено у конкуренцији 31 ученичке компаније, „Итрион компанију” води на Републичко такмичење које ће бити одржано у мају у Београду. Победник овог такмичења представљаће Србију на европском такмичењу најбољих ученичких компаније које ће у јулу бити одржано такође у српској престоници.

Алексиначки „млади предузетници” на ово национално такмичење одлазе са новим производима и наравно, оптимизмом.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × one =