Motociklisti

Зашто мотоциклисти чешће страдају?

Возачи двоточкаша сврставају се у најризичније категорије у саобраћају, а ризик њиховог пређеног километра чак 15% је већи него код возача путничких возила, каже др Владимир Јевтић председник Асоцијације за безбедност мотоциклиста. По речима нашег саговорника, који присуствује данашњем тренингу мотоциклиста у Алексинцу, најчешћи разлози незгода су неношење заштитне опреме, али и непажња других возача. Motociklisti

‒ У 59 посто незгода са смртним исходом прошле године у Србији возачи мопеда нису користили заштитну кацигу или та кацига није била хомологована. Из тог ралога Агенција за безбедност саобраћаја у оквиру овог пројекта дели заштитне кациге и флуоресцентне прслуке, који су важни јер највећи број изјава возача аутомобила је ‘извини нисам те видео’ – каже др Владимир Јевтић, председник Асоцијације за безбедност мотоциклиста и апелује на возаче аутомобила да редовно мотре на ретровизоре.

Према последњим подацима у Србији је од почетка године до сада страдало 20 мотоциклиста, што је по речима нашег саговорника историјски најниже, али је процентуално далеко више него у развијеним земљама попут Енглеске и Луксембурга.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × five =