kurs Opšta bolnica Aleksinac

Završena edukacija radiologa i internista

Polazeći od činjenice da su osim kvalitetnog školovanja, u savremenoj medicinskoj praksi neophodni i redovna edukacija i kontinuirana inovacija znanja, kurs ultrazvuk štitne žlezde Opšta bolnica Aleksinac je organizovala dvodnevni kurs ultrazvučne dijagnostike štitaste žlezde namenjen lekarima specijalistima i lekarima na specijalizaciji iz radiologije i interne medicine.

Nakon osam časova teoretske nastave, polaznici su danas imali i šest sati praktičnog dela na Odeljenju radiologije. Bila je to prilika da pacijente sa oboljenjem štitne žlezde pregledaju modernim aparatom sa kolor doplerom. Ovom metodom mogu se dijagnostikovati sve promene u veličini, strukturi i prokrvljenosti štitaste žlezde.

kurs bolnica Aleksinac Ovakva vrsta edukacije kadra mnogo doprinosi boljem radu i ja sam zadovoljan što je naša bolnica organizovala ovaj kurs ‒ kaže doktor Miodrag Ilić, radiolog u aleksinačkoj bolnici, koji je na inicijativu lekara internista i osmislio ovu dvodnevnu edukaciju.

On očekuje da će polaznici vrlo brzo, ukoliko u njihovim zdravstvenim ustanovama postoji odgovarajuća oprema, početi da primenjuju stečeno znanje na dobrobit pacijenata.

Patologija štitaste žlezde je, nažalost, u ekspanziji jer ima puno žena sa ovom vrstom oboljenja i ovakva vrsta edukacije, pogotovu praktičan deo puno će značiti meni i mojim kolegama u daljem radu – kaže jedan od polaznika, dr Dragana Golubović Petrović, internista aleksinačke bolnice.

kurs bolnica
S obzirom da je ovaj kurs akreditovan, odmah po završetku praktičnog dela, direktor Opšte bolnice, doktor Goran Vidić uručio je polaznicima sertifikate.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nineteen + nine =