Penzioneri

„Zaboravili” da plate piletinu

Na godišnjoj Skupštini Udruženja penzionera opštine Aleksinac, koja je održana 14. aprila, sagledani su rezultati ovog udruženja u 2017. godini. Delegati su jednoglasno usvojili izveštaj o radu i finansijskom poslovanju u proteklom periodu i plan aktivnosti i finansiranja u 2018. godini.

Kako je navedeno u izveštaju o radu, aktivnost Udruženja penzionera bila je usmerena na očuvanju i zaštiti standarda, kao i poboljšanju uslova života članstva. Prošle godine nabavljeno je 13.200 kilograma krompira iz Ivanjice, 58 paketa slanog i slatkog testa i 91 paket suhomesnatih proizvoda.

Veliko je interesovanje bilo je i za kupovinu pilećeg mesa, ali su se tu pojavili i najveći problemi, pogotovo kada je reč o naplati potraživanja. Pojedini blagajnici mesnih organizacija, ali i dobavljač, „zaboravili” su na svoje obaveze prema Udruženju, pa je tako na kraju 2016. godine dug iznosio 766.770,93 dinara. Zahvaljujući velikom angažovanju rukovodstva, na kraju 2017. godine dug je smanjen na 331.600 dinara, s tim što će se aktivnosti na ovom planu nastaviti i u ovoj godini, rečeno je na Skupštini.

Problem u isporuci uglja 

Penzioneri

Za 158 penzionera isporučeno je 390 tona drvenog uglja Kolubara. Međutim, velikih problema bilo je u isporuci uglja Čitluk. Ugovorena je isporuka 1.001 tone, ali je zbog velikih zastoja u prozvodnji do kraja prošle godine isporučeno 792 tone. Ostatak od 209 tona kupci su dobili od januara do početka aprila ove godine.

‒ U ime Udruženja, izvinjavam se penzionerima zbog ovog problema. U isto vreme zahvaljujem se na razumevanju velikom broju naših članova koji su bili strpljivi i sačekali pokretanje proizvodnje uglja. Ponudili smo da vratimo novac, ali je tu mogućnost iskoristilo samo pet penzionera ‒ rekao je predednik Udruženja Slavoljub Denić.

Penzioneri

Druženja i izleti 

U toku prošle godine Komisija za izlete i putovanja imala je pune ruke posla. Organizovana su druženja sa članovima udruženja iz Vlasotinca i Surdulice, sa kojima su Aleksinčani potpisali povelju o bratimljenju, kao i sa penzionerima iz Niša, Prokuplja, Pirota, Vranja, Vranjske Banje, Leskovca, Doljevca, Vladičinog Hana, Smedereva, Aleksandrovca i drugih mesta. Ove godine u planu je organizovanje dvadesetak izleta do interesantnih turističkih i drugih destinacija.
Zahvaljujući dobroj saradnji sa Domom zdravlja, lane je 1.384 penzionera bilo u prilici da proveri krvni pritisak i šećer u krvi, a velika pažnja posvećena je i životnom osiguranju, pa je tako kod DDOR-a „Novi Sad” osigurano 4.200, a kod „Dunava” 1996 uživalaca penzija.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seven + one =