Vuk Karadzic - Naslovna

Žitkovačka škola dobila multimedijalnu salu

Osnovna škola „Vuk Karadžić” u Žitkovcu spremno dočekuje novu školsku godinu. Pored uređenja učionica, nabavke novog nameštaja, tokom školskog raspusta izvođeni su i radovi na zameni dotrajale stolarije na fiskulturnoj sali i na školskoj trpezariji.

Milan Dinić– Školska trpezarija se pokazala kao idealan prostor za multimedijalnu salu koju ćemo koristiti za sastanke nastavničkog veća ali i u druge svrhe. Tu se mogu održavati seminari, razna predavanja i tribine, pozorišne predstave, promocije, a moći će da je koriste i meštani Žitkovca. Sala je urađena po svim standardima, klimatizovana je, ima binu i potrebno ozvučenje a kapacitet je 70 mesta – kaže direktor škole Milan Dinić i dodaje da će se nakon radova koji se privode kraju, sala kompletirati trakastim zavesama.

Trend smanjenja broja učenika prisutan je i u žitkovačkoj školi. U školsku 2018/2019. godinu krenuće blizu 70 đaka prvaka (uračunata i izdvojena odeljenja). Direktor Dinić napominje da postoji mogućnost da se do 15. septembra upiše još jedan broj dece koja nisu pohađala predškolski program, a tu misli na decu iz romskog naselja u Prćilovici i iz Nozrine.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eighteen − 5 =