Žitkovac obeležava Svetog Arhangela Gavrila

Proslava Svetog Arhangela Gavrila, crkvene i mesne slave Žitkovca, počeće sutra liturgijom u 9 sati, a nakon nje u dvorištu crkve program će izvesti KUD „Mladost“ iz Žitkovca. Po tradiciji, u večernjim satima održaće se koncert narodnih pesama i igara.

– Biće to veče ispunjeno folklorom i izvornim pesmama. Nastupiće članovi kulturno-umetničkih društava ‘Bukovik’ iz Mozgova, ‘Merak’ iz Vukašinovca, ‘Stojan Živković Stole’ iz Trnjana i ‘Buklija’ iz Trupala i nekoliko vokalnih solista, nazdravičara, frulaša i harmonikaša – kaže član Udruženja stvaralaca u kulturi Zavičaj“, Dragan Ristić.

Obeležavanje Sabora Svetog Arhangela Gavrila ali i jubileja, 25 godina od podizanja hrama u Žitkovcu, počelo je otvaranjem izložbe ikona, slika, duboreza i predmeta primenjene umetnosti, a prigodan program su pripremili i crkveni hor i pesnici.

Nosioci ovih programskih aktivnosti su  Crkvena opština Žitkovac i Udruženje stvaralaca u kulturi „Zavičaj“, uz pomoć MZ Žitkovac, biblioteke „Vuk Karadžić“ i Centra za kulturu i umetnost.

Naslovna fotografija: arhiva

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × one =